Over het recept
Een ovenheerlijke maaltijd voor elk feestmoment
Ingrediënten
1 paprika
1 courgette
3 bospenen
1 zoete aardappel
1 rode ui
2 tenen knoflook
1 venkel
10 cherrytomaatjes
citroen
Verse oregano, tijm en rozemarijn
Peper en zout
Zalmmoten
extra vierge olijfolie
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2. In een braadslee: bedek de bodem met flink wat scheuten olijfolie
3. Pel en snijd de ui in dunne reepjes
4. Pel de knoflook tenen
5. Schil de zoete aardappel en maak de paprika en venkel schoon (bewaar het loof -groene fluff) de groenten in stukken behalve de tomaatjes en knoflook tenen (die gaan 6. Besprenkel weer met olijfolie en de verse kruiden, peper en zout<
7. Doe de braadslee 20-25 minuten in de oven
Zalmmoten bereiding in de bakpan/grilpan
1. De vel van de verse zalmmoten goed inwrijven met zout en peper en dan op de vel bakken in milde olijfolie tot de zalm gaar is maar niet droog.
Zalm 'en papillotte' bereiding:
1. op bakpapier vellen de zalmmoten leggen samen met een partje biologische citroen en takje rozemarijn
2. De pakketjes goed dicht tot het pakketje helemaal is gesloten.
3. Zet een grote koekenpan op zacht vuur en leg de pakketjes in de droge pan en stoom de vis in ongeveer 15 min gaar.
3. De vis is klaar als deze lichtroze maar glazig is.