top of page

Feestelijke bloemkool salade

Bereidingstijd

15 min + 20 min in de koelkast

Porties

2

Over het recept

Heerlijke tabouleh salade met bloemkool, verse kruiden en granaatappelpitjes. Leuk voor de Kerst!

Ingrediënten

400g bloemkoolrijst

20g bladpeterselie (fijngehakt)

20g koriander (fijngehakt)

20g munt (fijngehakt)

3 lenteuitjes in ringetjes

pitten uit een hele granaatappel

3el olijfolie

sap van 1 citroen

25g geroosterde pompoenpitten

peper en zout

Bereiding

1. Meng in een salade bowl de bloemkoolrijst, groene kruiden, bosui en granaatappel. Breng op smaak met peper, zout, citroensap en olijfolie
2. Verhit een koekenpan en rooster de pompoenpitten (tot ze beginnen te poffen) en voeg toe aan de salade
3. Zet de salade minimaal 20 minuten in de koeling

bottom of page