About the recipe
Voedzame curry voor elk moment.
Ingredients
1 witte ui en 1 knoflook teen fijn gesnipperd
1 rode peper (fijngesneden met pitjes voor zeer spicy en zonder voor mild spicy) wanneer het té scherp is voeg dan een el kokosbloesemsuiker toe
150g sperzieboontjes gehalveerd
1 rode paprika in blokjes
1 courgette in blokjes
400ml. kokosmelk
2tl paprikapoeder,
1tl korianderpoeder,
1,5 el kerriepoeder
handje verse koriander
2 el kokosolie
zout peper naar smaak
250g basmatirijst
Preparation
1. Kook de rijst volgens de verpakkingsinstructies.
2. Eerst de kruiden zonder olie in een pan verhitten tot er een heerlijke geur vrijkomt, vervolgens 1 el kokosolie erbij met de ui en knoflook, even glazig bakken
3. Courgette, paprika en peper toevoegen en 4 minuten op middelhoog vuur bakken
4. Kokosmelk erbij en dan op laag vuur 10min sudderen
5. Vervolgens de sperziebonen toevoegen en 4 a 6 min mee sudderen en daarna alles in een bowl en aftoppen met verse koriander