top of page

Easy curry

Preparation time

25 min

portions

4 porties

About the recipe

Voedzame curry voor elk moment.

Ingredients

  • 1 witte ui en 1 knoflook teen fijn gesnipperd

  • 1 rode peper (fijngesneden met pitjes voor zeer spicy en zonder voor mild spicy) wanneer het té scherp is voeg dan een el kokosbloesemsuiker toe

  • 150g sperzieboontjes gehalveerd

  • 1 rode paprika in blokjes

  • 1 courgette in blokjes

  • 400ml. kokosmelk

  • 2tl paprikapoeder,

  • 1tl korianderpoeder,

  • 1,5 el kerriepoeder

  • handje verse koriander

  • 2 el kokosolie

  • zout peper naar smaak

  • 250g basmatirijst

Preparation

1. Kook de rijst volgens de verpakkingsinstructies.
2. Eerst de kruiden zonder olie in een pan verhitten tot er een heerlijke geur vrijkomt, vervolgens 1 el kokosolie erbij met de ui en knoflook, even glazig bakken
3. Courgette, paprika en peper toevoegen en 4 minuten op middelhoog vuur bakken
4. Kokosmelk erbij en dan op laag vuur 10min sudderen
5. Vervolgens de sperziebonen toevoegen en 4 a 6 min mee sudderen en daarna alles in een bowl en aftoppen met verse koriander

bottom of page