About the recipe
Lijnzaadcrackers met roquefort, walnoten en honing voor een feestelijke borrel
Ingredients
250 gr lijnzaad
50 gr sesamzaad
100gr pompoenpitten
100gr zonnebloempitten
350ml water
1 el zeezout
1 handvol walnoten
3 eetlepels honing
200gr roquefort of een andere rauwmelkse kaas
Preparation
1. Meng alle zaden in een kom en voeg het zout en water toe en meng alles door elkaar. Laat het mengsel vervolgens 30 min staan
2. Al het vocht is nu opgenomen en er is een soort van beslag ontstaan
3. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de massa in de vorm van een rechthoek over de plaat.
4. Spreid het goed uit en leg een extra vel bakpapier op de zaden
5. Druk de massa goed aan met je handen of een deegroller
6. Verwarm de oven voor op 125 graden Celsius
7. Zet de bakplaat 1 uur in de oven.
8. Laat de ovendeur op een kier staan of open de oven elke 10 minuten zodat de stoom kan ontsnappen.
9. Draai de temperatuur lager en bak het geheel nog 1 uur
10. Laat de cracker plak afkoelen en breek hem in stukken
11. Serveer de crackers met de walnoten honing en blauwe kaas