Over het recept
Zoete lekkernij voor bij de (chicorei) koffie na het Kerstdiner
Ingrediënten
200g pure chocolade 80% fijngehakt
50ml espresso
25ml cognac of whisky
125g mascarpone
snufje zout
50g cacaopoeder
chiazaad, hennepzaad, lijnzaad, middelfijn gehakte pistachenootjes (om de balletjes erin te rollen
platte schaal met bakpapier bekleed om de truffels op te leggen
Bereiding
1. Breng in een steelpan een laag water aan de kook en doe de chocolade in een kom en plaats deze op de steelpan. Op deze manier verwarm de je chocolade au bain marie. De chocola kan smelten zonder dat je roert. Wanneer de chocola voor 2/3e gesmolten is kan de pan van het vuur. Roer dan de chocolade en dan smelt de rest van de chocolade ook.
2. Roer eerst de espresso en cognac/whisky door de chocolade, vervolgens de mascarpone en tot slot een kleine snuf zout,
3. Schep de chocolade in het schaaltje en dek af. Laat gedurende 4 uur in de koelkast opstijven.
4. Haal de chocolade uit de koelkast en stort deze op een plank en snijd er met een scherp mes vierkante blokjes van. Rol van de vierkante blokjes balletjes en rol de bolletjes in de cacao of andere toppings (pistachenootjes, chiazaad)
5. Leg de truffels nog gedurende een uur in de koelkast