Easy curry
Ingrediënten
1 witte ui en 1 knoflook teen fijn gesnipperd
1 rode peper (fijngesneden met pitjes voor zeer spicy en zonder voor mild spicy) wanneer het té scherp is voeg dan een el kokosbloesemsuiker toe
150g sperzieboontjes gehalveerd
1 rode paprika in blokjes
1 courgette in blokjes
400ml. kokosmelk
2tl paprikapoeder,
1tl korianderpoeder,
1,5 el kerriepoeder
handje verse koriander
2 el kokosolie
zout peper naar smaak
250g basmatirijst
Bereidingswijze
kook de rijst volgens de verpakkingsinstructies.
eerst de kruiden zonder olie in een pan verhitten tot er een heerlijke geur vrijkomt
vervolgens 1 el kokosolie erbij met de ui en knoflook, even glazig bakken
courgette, paprika en peper toevoegen en 4 minuten op middelhoog vuur bakken
kokosmelk erbij en dan op laag vuur 10min sudderen
vervolgens de sperziebonen toevoegen en 4 a 6 min meesudderen.
alles in een bowl en aftoppen met verse koriander