Dips & Pesto's

Bereidingstijd

10 min

Porties

Over het recept

Deze dips zijn lekker met komkommer zonder zaadlijsten), wortel stengels of toastjes

Ingrediënten

Broccoli dip

  • 300g broccoli roosjes

  • 25g muntblaadjes

  • 80g geroosterde amandelen

  • 1 tl citroenrasp

  • 80ml extra vergine olijfolie 

  • 1 el citroensap

  • 60ml water

  • zeezout en vers gemalen peper

Wortel dip


  • 450g geraspte wortel (ongeveer 3 wortelen)

  • halve tl karwij zaden

  • halve tl gedroogde chilivlokken

  • 80g geroosterde pijnboompitten, plus extra om te serveren

  • 60ml extra vergine olijfolie

  • 60ml water

  • 1 kleine teen knoflook

  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

Broccoli dip:
Doe de broccoli, munt, amandelen, citroenschil, olie, citroensap, water, zout en peper in een keukenmachine en verwerk tot ze fijngehakt en goed gemengd zijn.
Maak de dip af met extra gesneden munt en amandelstukjes om te serveren.

Worteldip:
Doe de wortel, komijn, chilivlokken, pijnboompitten, olie, water, knoflook, zout en peper in een keukenmachine en verwerk tot ze fijngehakt en goed gemengd zijn.
Top met extra pijnboompitten/geroosterde zonnebloempitten en chilivlokken om te serveren.