Over het recept
Deze dips zijn lekker met komkommer zonder zaadlijsten), wortel stengels of toastjes
Ingrediënten
Broccoli dip
300g broccoli roosjes
25g muntblaadjes
80g geroosterde amandelen
1 tl citroenrasp
80ml extra vergine olijfolie
1 el citroensap
60ml water
zeezout en vers gemalen peper
Wortel dip
450g geraspte wortel (ongeveer 3 wortelen)
halve tl karwij zaden
halve tl gedroogde chilivlokken
80g geroosterde pijnboompitten, plus extra om te serveren
60ml extra vergine olijfolie
60ml water
1 kleine teen knoflook
zeezout en versgemalen zwarte peper
Bereiding
Broccoli dip:
Doe de broccoli, munt, amandelen, citroenschil, olie, citroensap, water, zout en peper in een keukenmachine en verwerk tot ze fijngehakt en goed gemengd zijn.
Maak de dip af met extra gesneden munt en amandelstukjes om te serveren.
Worteldip:
Doe de wortel, komijn, chilivlokken, pijnboompitten, olie, water, knoflook, zout en peper in een keukenmachine en verwerk tot ze fijngehakt en goed gemengd zijn.
Top met extra pijnboompitten/geroosterde zonnebloempitten en chilivlokken om te serveren.