Curry

Wood Panel

Ingrediënten

  • 1 witte ui en 1 knoflook teen fijn gesnipperd

  • 1 rode peper (fijngesneden met pitjes voor zeer spicy en zonder voor mild spicy) wanneer het té scherp is voeg dan een el kokosbloesemsuiker toe

  • 150gr. sperzieboontjes gehalveerd

  • 1 rode paprika in blokjes

  • 1 courgette in blokjes

  • 400ml. kokosmelk

  • 2tl paprikapoeder,

  • 1tl korianderpoeder,

  • 1,5 el kerriepoeder

  • handje verse koriander

  • 2 el kokosolie

  • zout peper naar smaak

  • 250gr. basmatirijst

Apple crumble.jpg
Wood Panel

Bereidingswijze

  1. kook de rijst volgens de verpakkingsinstructies.

  2. eerst de kruiden zonder olie in een pan verhitten tot er een heerlijke geur vrijkomt

  3. vervolgens 1 el kokosolie erbij met de ui en knoflook, even glazig bakken

  4. courgette, paprika en peper toevoegen en 4 minuten op middelhoog vuur bakken

  5. kokosmelk erbij en dan op laag vuur 10min sudderen

  6. vervolgens de sperziebonen toevoegen en 4 a 6 min meesudderen.

  7. alles in een bowl en aftoppen met verse koriander