Bosvruchten & yoghurt pavlova - Donna Hay

Wood Panel

Ingrediënten

  • 150ml eiwitten (4 grote eieren)  

  • 100g kokosbloesemsuiker 

  • 1 tl witte azijn TEASPOON WHITE VINEGAR

  • 250ml ongeklopte slagroom

  • 2 el Greensweet Poedersuiker/ Sukrin poedersuiker / Erythritol https://www.mattisson.nl/product/erythritol/

  • 95g biodynamische griekse yoghurt

  • verse bosvruchten (bramen, blauwe bessen, frambozen, aarbeien) 

Apple crumble.jpg
Wood Panel

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven tot 150 ° C. 

  • Doe de eiwitten in de kom van een elektrische mixer en klop op hoge snelheid tot er stijve pieken ontstaan. Voeg geleidelijk de suiker 1 eetlepel per keer toe, wacht 30 seconden voordat je meer toevoegt. Klop 6 minuten of tot het stijf en glanzend is.

  • Schraap de zijkanten van de kom naar beneden, voeg de azijn toe en klop 2 minuten of tot glanzend en gecombineerd. 

  • Schep 6 rondjes meringue op een grote bakplaat met bakpapier met antiaanbaklaag. Maak met een kleine lepel een inkeping in het midden van elke meringue. 

  • Verlaag de oventemperatuur tot 120 ° C en bak 30 minuten of tot ze knapperig aanvoelen.

  • Koel 1 uur in de oven. 

  • Klop de room en de poedersuiker tot er zachte pieken ontstaan. Voeg de yoghurt toe en klop tot alles net gecombineerd is. Top de meringues met de yoghurtcrème en bessen. Bestrooi met poedersuiker/Erythritol om te serveren.