Bosvruchten & yoghurt pavlova - Donna Hay
Ingrediënten
150ml eiwitten (4 grote eieren)
100g kokosbloesemsuiker
1 tl witte azijn TEASPOON WHITE VINEGAR
250ml ongeklopte slagroom
2 el Greensweet Poedersuiker/ Sukrin poedersuiker / Erythritol
95g biodynamische griekse yoghurt
verse bosvruchten (bramen, blauwe bessen, frambozen, aarbeien)
Bereidingswijze
Verwarm de oven tot 150 ° C.
Doe de eiwitten in de kom van een elektrische mixer en klop op hoge snelheid tot er stijve pieken ontstaan. Voeg geleidelijk de suiker 1 eetlepel per keer toe, wacht 30 seconden voordat je meer toevoegt. Klop 6 minuten of tot het stijf en glanzend is.
Schraap de zijkanten van de kom naar beneden, voeg de azijn toe en klop 2 minuten of tot glanzend en gecombineerd.
Schep 6 rondjes meringue op een grote bakplaat met bakpapier met antiaanbaklaag. Maak met een kleine lepel een inkeping in het midden van elke meringue.
Verlaag de oventemperatuur tot 120 ° C en bak 30 minuten of tot ze knapperig aanvoelen.
Koel 1 uur in de oven.
Klop de room en de poedersuiker tot er zachte pieken ontstaan. Voeg de yoghurt toe en klop tot alles net gecombineerd is. Top de meringues met de yoghurtcrème en bessen. Bestrooi met poedersuiker/Erythritol om te serveren.