Apple Crumble

Wood Panel

Ingrediënten

  • 5 appels (ik gebruikte Pink lady), geschild, ontdaan van klokhuis en in blokjes

  • 200 gr havermeel (door havervlokken in de blender fijn te malen) 

  • 100gr. rozijnen

  • 4 tl kaneel 

  • snufje zout 

  • 2 el kokosbloesemsuiker 

  • 150 gr kokosolie gesmolten

Apple crumble.jpg
Wood Panel

Bereidingswijze

  1. verwarm de oven voor op 200 graden

  2. vermeng de havermeel, kaneel, kokosbloesemsuiker, snuf zout samen

  3. smelt de kokosolie in een steelpan en voeg toe aan het meelmengsel en wrijf met je vingers tot een kruimelachtig deeg

  4. schil de appels, ontdoe ze van hun klokhuis en snijd in stukjes. Verdeel over een ovenschaal samen met de rozijnen en bestrooi met kaneel 

  5. verdeel het gezonde kruimeldeeg erover en bak 20 tot 25 minuten in de oven tot deze lichtbruin en krokant is