top of page
Zoeken

Rare poep na de vakantie?

Bijgewerkt op: 21 jun. 2022

Onverklaarbare darmklachten of rare poep na de vakantie? Mogelijk is er een parasiet met je meegereisd!Hoe loop je parasieten op?

Een darmparasiet gebruikt de darminhoud van een gastheer (mens of dier) om van te leven en zich te vermenigvuldigen.

Parasieten bevinden zich in besmet water, voedsel of ontlasting. Vaak denken we dat parasieten iets zijn van verre, onderontwikkelde landen, met slechte drinkwatervoorzieningen en onhygiënische omstandigheden, maar ook in ons eigen land kunnen wij een besmetting oplopen. De aarsmade komt veruit het meeste voor. Met name varkensvlees, schaaldieren, huisdieren en kinderdagverblijven zijn een bron van besmetting.


Mogelijke gevolgen parasieten

In mijn praktijk zie ik regelmatig de parasiet Dientamoeba fragilis voorbijkomen. Bij kinderen kan deze parasiet onder meer (chronische) misselijkheid veroorzaken. Parasieten kunnen veel processen in het lichaam verstoren en een besmetting kan diverse darmklachten opleveren, zoals bijvoorbeeld diarree, misselijkheid, verandering in ontlastingspatroon en buikkrampen. Soms zitten parasieten er al tijden in jouw darm en heb je daardoor ernstiger darmklachten gekregen, denk aan ontstekingen.


Darmtherapie en aanpak parasieten

Het goede nieuws is dat parasieten relatief eenvoudig gedood en uit het lichaam verwijderd kunnen worden met behulp van een passend supplement op basis van kruiden. Een TFT-ontlastingsonderzoek kan uitwijzen of je een ongewenste medepassagier bij je hebt. Als darmtherapeut help ik jou om na het elimineren van de parasiet weer een gezond darmbioom op te bouwen zodat jouw defensie en immuniteit optimaal kunnen functioneren.

Heb jij rommelende ontlasting of ervaar jij darmklachten? Boek dan jouw eerste sessie via de onderstaande knop! Ik help je graag in jouw weg naar gezondheid en vitaliteit. Annet

 
225 weergaven0 opmerkingen

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note

Meld je aan voor de Seizoens-nieuwsbrief!

Bedankt voor jouw aanmelding!

bottom of page