Zoeken

Maak tijd voor het voeden van jezelf

Gezond leven en gezond ouder worden. Dat begint bij goed ademhalen, water drinken en...gezond eten. Jouw eigen eten klaarmaken is een belangrijke facilitator van jouw herstel. Lees verder om erachter te komen op welke manier de Eat&Sea methode jouw herstel van gezondheidsklachten bevordert.

Voeding is een van de belangrijkste voorwaarden voor het leven en de juiste voeding is een randvoorwaarde voor vitaliteit en het voorkomen van ziekten.

Koken is een vorm van mindfulness omdat je erbij moet zijn met al je zintuigen om iets lekkers en gezonds op tafel te kunnen zetten. De manier van het bereiden van de maaltijd, welke producten je gebruikt en de tijd die je neemt voor het daadwerkelijk opeten van je maaltijden zijn daarbij cruciaal.


De meeste mensen in mijn praktijk met gezondheidsklachten hebben nog geen optimale relatie met voeding en de bereiding daarvan. In mijn praktijk merk ik dat bij een reset in de mindset ten aanzien van het koken voor veel verbeteringen van gezondheidsklachten tot resultaat kan hebben. Dit is meteen ook de grootste uitdaging omdat je bij het doorbreken van deze barrières jezelf altijd tegen komt en ontmoedigd kunt raken.


Orthomoleculaire ondersteuning

Met mijn hulp word je weer goede maatjes met jouw keuken en krijg je vertrouwen in jouw voeding en herstel. Je ontdekt na een aantal weken dat jijzelf met onder andere de juiste voeding voor vermindering van klachten gaat zorgen. Je (her)ontdekt het plezier in de keuken van het maken van een heerlijk gerecht met echte smaken. Tijdens jouw proces word je continu geconfronteerd met jezelf en jouw omgeving. Maar wat bij je blijft, is het feit dat je je beter begint te voelen en wanneer je dat eenmaal meemaakt wil je nooit meer geen aandacht besteden aan jouw voeding.


Startpunt

Het begint meestal in het verkrijgen van inzicht in jouw gezondheid door middel van ontlastingsonderzoek en/of bloedonderzoek. Het begrip waarom gezondheidsklachten zich in jou kunnen manifesteren zorgt voor motivatie om dingen anders te gaan doen.


Afstemming tussen jou en de therapie

Als therapeut geloof ik in therapie effectiviteit wanneer je:

  1. een werkelijke motivatie en noodzaak voelt om dingen anders te doen,

  2. een therapieplan krijgt dat is afgestemd op jouw leven en persoonlijke voorkeuren,

  3. tussentijds feedback kunt krijgen op hoe het gaat met jou en de therapie,

  4. accepteert dat het veel tijd en aandacht kost om jouw leefstijl zodanig aan te passen dat jouw gezondheidsklachten kunnen verminderen.

Handigheid krijgen in koken en kennis van goede voeding

Wanneer je opties hebt kun je meer variëren in jouw gerechten en juist een veelzijdig voedingspatroon is nodig voor een goed functionerend lichaam.

Ik help je met lekkere recepten en plannen zodat je elke dag gezonde en lekkere voeding binnen krijgt. Uitgangspunt is lekker eten en geen hongergevoel en/of het volgen van specifieke diëten.


Koken en mindfulness

Aan het begin van een kilo wortels schillen denk je "het zal wel en dit kost mij te veel tijd". Je voelt misschien weerstand, tegenzin en je ziet het nut er niet van in. Maar sneller dan je verwacht.. begrijp je het, voel je het en is jouw relatie met eten en voeding beter geworden op een fundamentele manier. En die tijd verdien je later weer terug door jouw hernieuwde gezondheidsstatus waardoor je gezond ouder kunt worden.


Elke dag telt en maakt het verschil

Dus ga die 'wortels' nou maar toch 'gewoon schillen' en maak tijd voor jouw voeding en herstel. Er bestaat geen makkelijker, functioneler en praktischer vorm van mindfulness waardoor je kunt herstellen van gezondheidsklachten.

En als je nou allergisch bent voor wortels bel mij dan sowieso even. 😄


Annet

10 keer bekeken