Zoeken
 • Eat&Sea

Eye floaters verminderen door orthomoleculaire therapie

Bijgewerkt: 5 nov 2020

Eye floaters/mouches volantes, oftewel vliegende vliegjes, zie je als grijze of zwarte, lineare of spinnewebachtige, vlekjes of sliertjes wanneer je naar dingen kijkt.

In dit blog lees je meer over het ontstaan van eye floaters, de symptomen, de risicofactoren, oxidatieve stress en op welke manier herstel door orthomoleculaire therapie mogelijk is.


Eye floaters, orthomoleculaire behandeling

Wat zijn eye floaters?

Eye floaters ontstaan wanneer microscopische vezels in het glasvocht samenklonteren en daardoor kleine schaduwen werpen op het netvlies. Deze schaduwen zijn de floaters die je ziet. Eye floaters kunnen meestal geen kwaad, maar ze kunnen op dagelijkse basis wel ontzettend vervelend zijn.


Wat zijn de symptomen van eye floaters?

Eye floaters komen in verschillende vormen voor. Dit zijn de meest voorkomende vormen:

 1. Kleine vormen in je zicht die verschijnen als donkere stippen of knobbelige, transparante snaren van zwevend materiaal;

 2. Vlekken die bewegen wanneer je jouw ogen beweegt, dus wanneer je ernaar probeert te kijken, komen ze snel uit jouw gezichtsveld;

 3. Vlekken die het meest opvallen als je naar een effen lichte achtergrond kijkt, zoals een blauwe lucht of een witte muur Kleine vormen of snaren die uiteindelijk tot rust komen en uit het gezichtsveld verdwijnen.

Wanneer moet je contact opnemen met de huisarts?

 • Er zijn meer floaters dan normaal gesproken;

 • Er zijn plots nieuwe soorten floaters;

 • Je ziet in het oog met de floaters ook lichtflitsen;

 • Het wordt zwart rond de randen van je gezichtsveld.

Wie kunnen eye floaters krijgen?

Niet alleen oudere mensen kunnen eye floaters krijgen, ook op jongere leeftijd kan deze aandoening ontstaan, je hoort het helaas steeds vaker.

Dit zijn risicofactoren:

 1. Leeftijd ouder dan 50

 2. Bijziendheid

 3. Oogletsel

 4. Complicaties van staaroperaties

 5. Diabetische retinopathie

 6. Oogontsteking

Invloed van oxidatieve stress op eye floaters

Naast de bovenstaande risicofactoren kan oxidatieve stress ook een rol spelen bij het ontstaan van eye floaters. Het deel van het oog waar het om gaat, namelijk het glasachtig lichaam heeft onder andere als doel het oog te beschermen tegen oxidatieve stress en ziekte door enzymatische en niet-enzymatische antioxidanten. Kort gezegd is oxidatieve stress eigenlijk de chemische omschrijving van veroudering.

Veroudering, toxinen, ontstekingen, infecties en een voedingsstoffen disbalans kunnen zorgen voor het afnemen van de antioxidanten in het glasachtig lichaam waardoor eye floaters kunnen ontstaan.


Hoe ontstaat oxidatieve stress?

Oxidatieve stress kan ontstaan door bijvoorbeeld o.a. (mee)roken (SMOG), operaties, bestrijdingsmiddelen, verf, schoonmaakmiddelen, overmatige lichaamsbeweging, psychosociale stress, overmatig alcoholgebruik, UV-straling en zware metalen.

Biochemisch gezien wordt het gedefinieerd als een disbalans tussen oxidanten en antioxidanten waarbij er te veel oxidanten zijn waardoor er uiteindelijk moleculaire schade kan ontstaan.

Een disbalans door oxidatieve stress is orthomoleculair goed te behandelen.

Mijn orthomoleculair advies in de behandeling van eye floaters

Mijn orthomoleculair advies bestaat uit een behandelplan dat gebaseerd is op:

 1. een uitgebreide intake (+evt. nadere onderzoeken);

 2. de meest recente wetenschappelijke inzichten;

 3. jouw persoonlijke lifestyle.

Waar bestaat het orthomoleculaire behandelplan uit?

Het behandelplan bestaat uit:

 1. een algemeen lifestyle advies over beweging, slaap, stress-coping en ontspanning,

 2. een voedingsadvies met recepten en voorraadkast tips,

 3. een therapeutisch voedingssuppletieadvies.

Wat kun je van mij als therapeut verwachten?

Door regelmatig contact via Whatsapp, (beeld)bellen en e-mail begeleid ik jou in jouw herstelproces. Het behandelplan wat ik compleet op jou heb afgesteld, werkt als rode draad gedurende jouw herstelperiode. Ik denk verder graag met jou mee op het vlak van motivatieproblemen en ik bedenk recepten die jouw algehele gezondheid bevorderen waardoor jij de randvoorwaarden creëert voor de vermindering van eye floaters.

Door mijn pragmatische en persoonlijke aanpak die ik focus op verschillende niveaus, kan jij jouw eigen herstelproces faciliteren.


Wil je in contact komen of meer weten over eye floaters of orthomoleculaire therapie?

Plan een online kennismakingssessie om jouw klachten aan mij voor te leggen.

Tijdens een beeldbel-sessie via een goed beveiligde link van Therapieland maken wij kennis met elkaar en kun je mij alles vragen over orthomoleculaire therapie en eye floaters.


Ik kijk ernaar uit jou te ondersteunen in jouw herstelproces!


Annet

1,249 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
© EatandSea 2018