top of page
Zoeken

Burn-out

Bijgewerkt op: 21 jun. 2022

Ik ben blij dat de media in Nederland steeds meer het taboe op stress en burn-out in Nederland doorbreken. Natuurlijk is het als werkgever belangrijk om rekening te houden met de werkdruk van werknemers. Wist je dat je met persoonlijke voeding jezelf kunt helpen te herstellen van een burn-out en (chronische) stress?
Wat is een burn-out?

Uitputting en vermoeidheid zijn symptomen waar vaak als eerste aan gedacht wordt wanneer we het hebben over burn-out. Het doet een beetje denken aan een Iphone batterij die na een aantal keer gebruik niet meer goed oplaadt en eigenlijk al vrij snel leeg is, zelfs na kort gebruik.

Maar er zijn ook andere symptomen zoals: langzaam denken/bewegen, gebrek aan prestaties - in sport, lage licht- en geluidstolerantie, veranderende menstruatie, depressieve gevoelens, toenemende conflicten op het werk, slaap problemen, gebrek aan reactie, verhoogde inname van alcohol en drugs en het isoleren van zichzelf.


Stress beïnvloedt jouw darmgezondheid en andersom

Een gezonde darmflora en een gezonde darm kunnen bijdragen aan jouw herstel en voorkomen andere gezondheidsklachten die kunnen ontstaan na een burn-out of stressvolle periode (denk aan darmontstekingen). Stress zorgt ervoor dat goede darmbacteriën afnemen en in stressvolle periodes eten we vaak slecht, te veel of te weinig. Hoe en wat je eet beïnvloedt de gezondheid van jouw darmen dus enorm. Wist je dat ongeveer 95% van ons geluk hormoon serotonine in de darmen wordt gemaakt? Wanneer de darmen onder druk staan door niet passende voeding of te weinig voedingsstoffen binnenkrijgen kan er minder serotonine worden aangemaakt met als gevolg dat je meer pijn en een minder goede stemming kunt ervaren. Ook kun je te maken krijgen met een mindere nachtrust of slaapproblemen.

Stress beïnvloedt jouw darmen en 'goede' darmbacteriën zijn fundamenteel bij stressvermindering.

Hoe word je weerbaar voor stress?

Misschien doe je al aan yoga of mindfulness, werk je minder of effectiever en wandel je met regelmaat. Super! Dit zijn geweldige manieren om de negatieve effecten van stress te verminderen. Denk verder aan ademhalingstraining en koud afdouchen. Gezonde voeding is verder heel belangrijk voor je lichaam en zou deel moet uitmaken van elk burn-out-preventieplan of -behandeling.


Wil je meer weten over mijn behandelingen neem dan gerust nog een uitgebreider kijkje op mijn website eatandsea.nl. Heb je last van een burn-out of zit je er tegen aan en wil je graag profijt van de positieve effecten van darmtherapie en orthomoleculaire therapie?

Boek dan jouw eerste sessie via de onderstaande button.


Wil je als bedrijf een grotere focus op de preventie van burn-out door middel van voeding of een team sessie op het strand? Contacteer mij dan via e-mail voor een op maat gemaakt plan.


Annet

 

546 weergaven0 opmerkingen

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note

Meld je aan voor de Seizoens-nieuwsbrief!

Bedankt voor jouw aanmelding!

bottom of page