top of page

Koffie en Cognac Truffels

Preparation time

20 min + 5 uur wachttijd

portions

25 stuks

About the recipe

Zoete lekkernij voor bij de (chicorei) koffie na het Kerstdiner

Ingredients

200g pure chocolade 80% fijngehakt

50ml espresso

25ml cognac of whisky

125g mascarpone

snufje zout

50g cacaopoeder

chiazaad, hennepzaad, lijnzaad, middelfijn gehakte pistachenootjes (om de balletjes erin te rollen

platte schaal met bakpapier bekleed om de truffels op te leggen


Preparation

1. Breng in een steelpan een laag water aan de kook en doe de chocolade in een kom en plaats deze op de steelpan. Op deze manier verwarm de je chocolade au bain marie. De chocola kan smelten zonder dat je roert. Wanneer de chocola voor 2/3e gesmolten is kan de pan van het vuur. Roer dan de chocolade en dan smelt de rest van de chocolade ook.
2. Roer eerst de espresso en cognac/whisky door de chocolade, vervolgens de mascarpone en tot slot een kleine snuf zout,
3. Schep de chocolade in het schaaltje en dek af. Laat gedurende 4 uur in de koelkast opstijven.
4. Haal de chocolade uit de koelkast en stort deze op een plank en snijd er met een scherp mes vierkante blokjes van. Rol van de vierkante blokjes balletjes en rol de bolletjes in de cacao of andere toppings (pistachenootjes, chiazaad)
5. Leg de truffels nog gedurende een uur in de koelkast

bottom of page