About the recipe
Knolselderij soepje voor de wintermaanden

Ingredients
Knolselderij soep
1 knolselderij
1 tl nootmuskaat
2 groentebouillonblokjes
2 appels
125 ml havermelk
Peterselie olie
30g peterselie (met takjes)
1 teen knoflook
100 ml. extra vierge olijfolie
1 1/2 el. citroensap
peper en zout naar smaak
Preparation
1. Schil de knolselderij en snijd 'm in gelijke, kleine stukken
2. Verwarm vervolgens een scheutje milde olijfolie in een soeppan en voeg de knolselderij en nootmuskaat samen met een flinke snuf peper en zout toe.
3. Doe vervolgens 1,25 liter water en de bouillonblokjes in de soeppan en breng het geheel aan de kook. 15 minuutjes in de pan laten pruttelen
4. Schil ondertussen de appels, snijd in kwarten en verwijder de klokhuizen.
5. Haal de soeppan van het vuur, voeg de appels toe, kook nog 5 minuten mee en pureer met de staafmixer
6. Voeg de havermelk toe, roer goed door en verwarm nog 1 minuut mee.
Peterselie olie: alle ingrediënten in de blender of met de staafmixer.