About the recipe
Een heerlijk eenpansgerecht met rijke aroma's en kip
Ingredients
6 kippendijen met been, zonder vel *
zout en zwarte peper naar smaak
3 eetlepels kokosolie (ontgeurd)
4 teentjes knoflook, fijngehakt
½ middelgrote witte ui, fijngehakt
1 rode paprika in stukjes gesneden
250 gram gesneden champignons
1 28 oz uitgelekte tomatenblokjes uit blik
1 blikje tomatenpuree
1 blik a 400 gram tomatenblokjes
1 theelepel gedroogde basilicum
1 el gedroogde oregano
1 el gedroogde rozemarijn
1 el gedroogde tijm
100 gram Kalamata-olijven
400 gram bimi
flink wat verse kruiden gehakt: oregano, basilicum, rozemarijn, peterselie
5 zongedroogde tomaatjes fijngesneden
peper & zout naar smaak
bloemkoolrijst (optioneel)
Preparation
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
2. Verhit in een pan met dikke bodem (gietijzeren pan) de kokosolie en braad de stukken kip rondom goudbruin
3. Haal de stukken kip uit de pan en kruid ze met zout en peper
4. In hetzelfde vet voeg de knoflook en ui toe en bak glazig
5. Voeg daarna tomatenpuree toe en bak even mee
6. Vervolgens kun je de paprika en champignons toevoegen en gedurende 5 minuten meebakken
7. Voeg daarna de gedroogde kruiden toe + zongedroogde tomaatjes + tomatenblokjes
8. Laat de saus even indikken
9. Voeg de stukken kip weer toe in de saus en doe de olijven erbij
10. Zet de gietijzeren pan/ ovenschaal in de oven gedurende 30 minuten
11. Blancheer de bimi gedurende 3 minuten en spoel ze af met koud water
12. Op het bord leg je een schep cacciatore + bimi
P.s. ook lekker met bloemkoolrijst!