top of page

Apple Crumble

Preparation time

30 min

portions

4 porties

About the recipe

Een crumble die je elke dag wel kunt en wilt eten!

Ingredients

  • 5 appels (ik gebruikte Pink lady), geschild, ontdaan van klokhuis en in blokjes

  • 200 gr havermeel (door havervlokken in de blender fijn te malen) 

  • 100g rozijnen

  • 4 tl kaneel 

  • snufje zout 

  • 2 el kokosbloesemsuiker 

  • 150g kokosolie gesmolten

Preparation

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
2. Meng het havermeel, de kaneel, de kokosbloesemsuiker, een snuf zout samen
3. Smelt de kokosolie in een steelpan en voeg toe aan het meelmengsel en wrijf met je vingers tot een kruimelachtig deeg
4. Schil de appels, ontdoe ze van hun klokhuis en snijd in stukjes. Verdeel over een ovenschaal samen met de rozijnen en bestrooi met kaneel
5. Verdeel het gezonde kruimeldeeg erover en bak 20 tot 25 minuten in de oven tot deze lichtbruin en krokant is.

bottom of page